Wat maakt Zuid-Korea zo speciaal?

Reizen naar Zuid Korea

Wat maakt Zuid-Korea zo speciaal? Nou, de wereld is anders dan 10 jaar geleden. Auto’s zijn zo goed als onbestaande buiten Seoul. Het fiets- en autoverkeer is extreem druk. Wat ik heb gemerkt is dat bijna iedereen overal rijdt. Het is een zeer comfortabele manier om je te verplaatsen.

Een van de interessante aspecten van Zuid-Korea is dat je zonder problemen een warenhuis kunt binnenlopen. Alles gaat vrijwel automatisch. Fietsen zijn de belangrijkste vorm van vervoer. Er wordt veel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. In de voorsteden en bij de havens nemen enorme aantallen mensen de metro en de bus om te komen waar ze moeten zijn. De afstanden zijn nooit zo groot dat je je zorgen moet maken over de aankomst op je bestemming. Dit alles betekent dat de inwoners van Zuid-Korea ontsnappen naar een niveau van comfort dat zij nog niet eerder hebben gekend.

Ik geloof dat reizen absoluut fantastisch is. Ik zou mijn reizen naar verschillende landen nooit willen ruilen. Sommige van mijn beste vrienden buiten Noord-Amerika komen keer op keer naar Zuid-Korea, China, Japan en Thailand. Ik laat ze deze landen bezoeken zodat ik een idee krijg van hoe het is om daar zelf te leven. Samenkomen met andere mensen en gerechten eten is een van de beste manieren om een nieuwe cultuur te ervaren. Het is dus niet meer dan normaal dat reizen de beste manier is om nieuwe dingen te leren en te ervaren.

Een ander groot verschil tussen landen is hoe druk ze het hebben. In veel gevallen kun je een restaurant of winkel binnenlopen en weten dat de mensen ofwel op kantoor zijn of uit zijn met het gezin. Er zijn veel spontane sociale evenementen. Steeds minder mensen zitten op hun mobiele telefoon of laptop als ze op openbare plaatsen zijn. Het lijkt erop dat de nadruk is verschoven van online winkelen en terug naar wie weet wat.

Ik hou van de cafés en bars in Parijs, van de conferentiezalen in Londen en van sightseeing in Belfast. Maar er is een punt van afnemende meeropbrengst. Je moet jezelf nieuwe energie geven om door te gaan. Als dit een stad is waar u zich goed bij voelt, ga dan en blijf een tijdje. Uiteindelijk verlaat je een plek die je ooit kende.

Afhankelijk van het land waar u zich bevindt, zult u ofwel het gevoel hebben dat u weer op uw “oude zelf” bent, ofwel zich vrij goed kunnen aanpassen aan de nieuwe omgeving.

al met al, kunt u kiezen of u een toerist wilt zijn of niet.

toeristen hebben de neiging veel te eten en te drinken aan hun reizen toe te voegen. Zij hebben ook de neiging de meest uitgebreide vragen te stellen. Daarom is het uiterst belangrijk om op een gemakkelijke manier te kunnen communiceren, met gebruik van goede lichaamstaal en het vermijden van grommen en stampen met de voeten.

Acclimatisatie is heel belangrijk. Na een bepaald punt in je leven kun je het moeilijk vinden om terug te gaan naar je oorspronkelijke land. Ik spreek over mijn eigen ervaring in Japan. Daar was ik, terugkerend van een reis naar de VS, Japan, en Frankrijk. Ik had een goede vakantie gehad, maar sommige dingen waren niet in orde.

Dus overweeg dit: Ik ging naar Japan voor een jaar. Dertien maanden lang. Het was erg leuk, maar ik kwam terug met een sterke afkeer van het land en zijn mensen.

Als u een soortgelijke ervaring hebt, of als u gewoon niet terug wilt naar het land dat u hebt verlaten, volg dan deze basisstappen:

1. Kom in contact met je oorspronkelijke geest, zonder echt terug te gaan. Als je kunt, deel dit dan met een vriend of iemand die je kent.

2. Verspil uw tijd niet met u zorgen te maken over hoe alles is in het land van uw oorspronkelijke geboorteplaats. Hoewel u veel van dezelfde dingen zult zien en ervaren, voegt u een nieuwe dimensie toe aan uw ervaring. U verruimt uw blik op de wereld.

3. Probeer Japan niet te “doen”. Japanners hebben niet de neiging om op ceremonie te gaan staan; ze moeten gewoon verder gaan met hun werk. Wanneer u in Japan bent, neem dan de basis gedragsprincipes in acht die van mensen worden verwacht, niet alleen van artiesten.

4. Doe dingen die anderen vragen en doe ze langzaam. Loop langzaam, of ga langzaam zitten en lees langzaam een boek of andere literatuur. Praat met de Japanse mensen om u heen, of in de winkels. Ga naar een café en ga zitten. Kijk gewoon naar de mensen, niet ertussen springen en een gesprek beginnen.

5. Praat met Japanse mensen op een gereserveerde, respectvolle manier. Gebruik uw Japanse gastheren als voorbeeld en voorbeelden van goede manieren.

6. Maak je eigen benadering van Japanse mensen. Stop bij een café en ga aan een tafeltje zitten en bouw een gesprekje op met de lokale bevolking. Wees gewoon geduldig en vriendelijk en onthoud dat ze nieuwsgierig zijn om Engels te leren. Bijt niet in het aas en schakel het gesprek over naar hoeken. Blijf uit de buurt van uw oorspronkelijke Japanse mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.