Strandparadijs

Vakantiewoning Zoutelande

Als u de volgende keer een vakantiewoning plant, denk dan eens aan de prachtige stranden langs de zuidwestkust van Australië. Dit is het land down under dat prat gaat op enkele van de mooiste stranden ter wereld. Als de zomer nadert maken de surfers en zonaanbidders zich klaar voor een nieuw seizoen aan de kust.

In Noordwijk staan vele schitterende strandbungalows in de badplaats Noordwijk. DeCarrousel bij attractiepark Waterworld in Mamillon, de Waterwerks bij Olonn en Waterweiders bij Oudstroon bieden het strand ingericht als een kalender. U kunt een herberg huren om te overnachten en uw tent op het strand opzetten.

Eden Weinstube wordt aangeprezen als het strandparadijs van Europa. Waterliefhebbers hebben we dit strandparadijs afgelopen zomer verkend. Uiteraard zijn er veel stranden in de buurt, maar wij waren onder de indruk van het kristalheldere water van Sedona en de rustige ongehaaste levensstijl. Er zijn plekken bij Eden Weinstube die je gegarandeerd het echte paradijs op aarde geven. Direct naast de deur is een watersport arcade op ongeveer 10 meter van het strand.

Het Cala Gonies atrittenall strand, het oudste strand van Noordwijk is zeker het mooiste. Het bestaat uit fijn wit zand en ligt hoog in de rotsen met een briesje in de vroege ochtend. Het strand is niet zo druk en toch kunt u een groot deel van het strand zien.

De reden waarom Noordwijk is uitgegroeid tot een bestemming voor vakantiegangers is vanwege de uitstekende stranden. Dit is het strandparadijs van Noordwijk – de hemel voor strandliefhebbers en zonaanbidders.

Strandliefhebbers gaan naar de Cala Gony en genieten van een strandvakantie. TheTotal Sun is een strand dat net ten noorden van de Cala Gony ligt. Het is niet mogelijk dit specifieke strand te bereiken tenzij u over de weg door de ontoegankelijke bergen reist.

Het duurt ongeveer 5 uur om de Totale Zon te bereiken. Eenmaal daar kunt u zien dat het strand en de omliggende bergen zeer aantrekkelijk zijn voor de toeristen. De Totale Zon heeft een tragische geschiedenis sinds een enorme ijsberg begin 1900 in de Cala Gony viel. De ijsberg slaagde er echter in om vast te komen zitten en uit het diepe water van de Atlantische Oceaan omhoog te komen. Zonder twijfel noemen de plaatselijke bewoners hun nieuwe herberg al sinds 1819 de Cala Gony.

We besloten de Coronaberg, de hoogste top van Noordwijk, te beklimmen om dit in perspectief te plaatsen. Vanaf deicy herberg reden we naar de top van de berg en parkeerden voor de herberg. De rit van de herberg naar de top van Mt Corona duurt ongeveer 5 minuten. Eenmaal op de top bereik je de adelaarstrap en begin je aan de klim. De stap naar de top van de berg is een beetje intimiderend. Daar zijn je treden verbonden met zeer gladde en losse stenen en naar beneden gaan ze, door de adelaarsgrot.

Om het gemakkelijker te maken kunt u uw auto bovenaan de trap parkeren en via het steile smalle pad naar beneden lopen naar de voet van de berg. Als u nog energie over heeft en geen hoogtevrees heeft kunt u vanaf de top van de trap het kabelbaantje nemen en naar beneden gaan. Het uitzicht vanop de top is vrij ontzagwekkend en je kan het hele Caledon State Park en de stad Kaapstad zien. Als je nog genoeg energie hebt en je moe voelt, kun je ontspannen op de kabelbaan treden op de top van de berg.

Laat uw zorgen achter u, maak het gezellig, speel met uw kinderen en haal het beste uit uw vakantie in Kaapstad. x bekeken Vind ik leuk Beantwoorden

Lees meer

Zoutelande huisje huren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.