Marokko

Rondreis Marokko 8 dagen

Algemeen overzicht

Marokko is een land met een overvloed aan bergen en een interessant exotisme. Dit is te danken aan het hete en droge klimaat dat in dat gebied heerst. De beroemde Amzem ligt niet meer precies in het midden, maar eerder halverwege de berg, in een geheel eigen, schitterende vallei. De twee zusterstaten Fez en Casablanca liggen in het noorden van het land aan de kust van de Atlantische Oceaan. Vlak naast de kust van de Atlantische Oceaan ligt de beroemde vestiging van Casablanca.

Casablanca, dat de grootste moskee ter wereld huisvest, is de hoofdstad van Marokko en de grootste stad van dat trotse land. Sinds de 7e eeuw heeft deze rivier van de vlakte vele bezoekers en migranten aangetrokken tot zijn rijke water.

De ruïnes van Karnak zijn al even beroemd om hun opmerkelijke architectuur en interessante geschiedenis. De kathedraal van Al-Andalus (de kathedraal van de Arabieren) is van Koranisch ontwerp en was een waar meesterwerk van Islamitische kunst en architectuur. Buiten de muren van de stad zijn er ruïnes van de Romeinse muren, voormalige forten, poorten, kazematten en grote taulas (forten).

Er zijn nog een paar musea en andere historische bezienswaardigheden in de stad die een bezoek verdienen. De stad Tanger in Marokko is bekend om haar luxueuze tapijten en fijn goudwerk. De ruïnes van Dar El Bey worden beschouwd als de meest aantrekkelijke onder de historische monumenten van Marrakech. Casablanca biedt de beroemdste tramides van het land.

De stad Tanger in Marokko is bekend om haar luxueuze tapijten en fijn goudwerk. De ruïnes van Dar El Bey worden beschouwd als de meest interessante onder de historische monumenten van Marrakech. Mara Dar is de hoofdstad van Marokko’s Westelijke Sahara (Waziristan). Het is een soort hemel op aarde met zijn gouden zandduinen, stomend heet water en gevarieerde flora en fauna.

Marrakech is de stad waar u de beroemdste oosterse keuken van het land kunt proeven. Mararik is de typische Berberse ontvangst, waar iedereen waarschijnlijk behulpzaam is. In deze stad kunt u de smaak van de kosmopolitische keuken van Marokko opsnuiven. De meest interessante plaatsen om te bezoeken zijn de volgende: Als u een reisplan wilt maken naar een van deze plaatsen, vergeet dan niet uw onderzoek te doen, want dat zal u en uw gezin ten goede komen.

De universiteit is een echte aanrader om tijdens uw vakantie in Marokko te bezoeken. U vindt er onderdak in een geschikte accommodatie en het is raadzaam er ten minste twee weken te verblijven. Het boeken van de kamers schijnt een beetje duur te zijn. De stad Meknès staat bekend om zijn levendige markten. De verscheidenheid aan producten is er uitzonderlijk en de thearis aangenaam. De stad staat tot uw dienst met de hulp van een reisbureau.

De stad Tanger is het artistieke centrum van Marokko. Kom hier voor een week om te genieten van het culturele programma dat voorhanden is. Bekende kosmopolitische steden trekken ook het Westen aan en passen daar perfect in. De stad Marrakech is de enige officieel wahabitische stad in de hele Atlas. Maar de stad Fez is het verst van de kust verwijderde Arabische platteland. Dus, ga naar Marokko om te genieten van het beroemde Enough persons Dinner in de Cappuccino Corner in Marrakech. U kunt ook het gerecht proberen dat ik daar voor het eerst in mijn leven at, Vis en couscous.

Lees meer

Zuid afrika safari

 Safari Namibië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.