De voordelen van massagetherapie

Ontspanningsmassage Utrecht

De massage is in de westerse wereld zeer populair geworden door de vele voordelen die zij biedt. Deze vorm van massage is de perfecte metgezel van een gezonde levensstijl. Wanneer u uw dagelijkse werk doet, helpt de ontspanningsmassage bij het wegnemen van stress en vermoeidheid. Het helpt ook bij het onderhoud en de regeneratie van weefsel.

Sommige mensen vinden het ook effectief bij het vergemakkelijken van gewichtsverlies. De meeste massages zijn gericht op bloedsomloop en toning. Echter, deze technieken dragen met hen een keur aan andere voordelen die zijn net zo belangrijk. Ontspanningsmassage heeft met name een verhogend effect op de bloedsomloop, die op haar beurt helpt zich te ontdoen van gifstoffen die worden beschouwd als belangrijke factoren bij het aankomen in gewicht. Het bevordert ook het vrijkomen van endorfine, hormonen die verantwoordelijk zijn voor pijnverlichting en meer plezier.

De massage is ook effectief gebleken bij de bestrijding van pijn, vooral chronische pijn. Het kan ook kalmerend, verjongend en energiegevend zijn, mentale vermoeidheid verminderen en een betere slaap bevorderen. Kortom, het doet wonderen voor lichaam en geest, waardoor het onmisbaar is voor het bereiken van algeheel welzijn.

De methodes van deze massage zijn vrij eenvoudig. Het wordt uitgevoerd door middel van zacht kneden en wiegen, waardoor stress wordt gelokaliseerd en in toom wordt gehouden. Het focussen van de energie gebeurt door middel van het vastgrijpen van specifieke drukpunten op de handen en benen. Deze methode wordt beschouwd als zeer effectief en troostend voor zowel het lichaam als de geest.

Er is echter een variatie in twee stappen tussen de verschillende ontspanningstechnieken. De eerste stap wordt gekenmerkt door het lokaliseren van spanning in een verschillend gebied van het lichaam en deze in één keer te ontspannen. De tweede stap is het lokaliseren van spanning in verschillende gebieden tegelijkertijd, en deze allemaal tegelijk ontspannen. De voorkeur gaat hierbij uit naar het afzonderlijk concentreren op elk gebied.

Om ervoor te zorgen dat deze beide technieken systematisch worden uitgevoerd, is het absoluut noodzakelijk vooraf te bepalen welk gebied het belangrijkst is om aan te werken. Het is gemakkelijk om van tevoren de gebieden in kaart te brengen waaraan moet worden gewerkt. Zo zou bijvoorbeeld de rompzone de focus zijn van de drukontlastingstechnieken. Terwijl bepaalde gebieden de nadruk zouden leggen op revitalisatietechnieken, met name de nek en de rug. Bovendien kunnen zelfs de drukpunten aan de uiteinden afzonderlijk worden behandeld.

Hoewel het waar is dat de nadruk bij een massage bijna altijd op de handen en voeten zal liggen, is het ook belangrijk om de schouders in aanmerking te nemen. Het uitvoeren van een massage op het hele lichaam zou het risico met zich meebrengen dat het gezicht wordt blootgesteld, zodat in deze de verdoving moet worden toegepast. Terwijl het gezicht ontspannen is, kunnen ook de kin- en bovenlipspieren worden bewerkt, waarbij er zeer goed op moet worden gelet dat er geen extra spanning wordt toegevoegd. Hetzelfde geldt voor de hele borststreek, met inbegrip van het borstbeen en de ribbenkast.

De drukpunten zijn, zoals eerder gezegd, een favoriete plek voor veel ontspanningstechnieken. Er zijn ook punten die bijzonder nuttig zijn voor bepaalde soorten massage, vooral als het gaat om technieken als Chinese Geneeskunde. / Dit is een van de redenen waarom veel mensen zijn begonnen te verwijzen naar de “T-spanningspunten”. In de Chinese Geneeskunde worden de “T” punten beschouwd als het hartgebied, het hersengebied, en het spijsverteringskanaal punt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.